Tulipánkert

2008\05\25

Gyermeknap

2008 Május 25.  Nemzetközi Gyermeknap.

A világ több országában megtartott ünnepe.
1950. óta május utolsó vasárnapján ünnepeljük a Nemzetközi Demokratikus Nőszövetség 1949. novemberi határozata alapján. A cél ekkor az elmaradott, háború sújtotta országok gyermekeinek megsegítését szolgáló akciók szervezése volt.
Ezen a napon minden nagyobb településen játékos programokat, versenyeket, báb- és színielőadásokat rendeznek a gyermekek számára. Hasonló rendezvény már a II. vh. előtt is létezett: gyermekhét, amely először 1931. májusában került megrendezésre, elsősorban jótékonysági céllal.

család ünnep

2008\05\20

Éjszakai műszak

Hiányzik az én Kicsi Bogaram! Lassan telik az éjszakás műszak! Folyton arra gondolok, hogy Csutakom most hogy alszik vajon otthon. Hanyatt fekve, kezeit feltéve, megadva magát? Esetleg - mint legtöbbször - hason kispárnájával a hóna alatt? S időnként motyog valamit. Olykor egész érthetően. Legutóbb hajnali 3-kor enni kért álmában majd valamivel később azt bizonygatta - a jóég tudja kinek - hogy "nem én voltam". Nemrég pókról álmodott, amelyik egy lyukból bújt elő a falból, Maszat gyorsan kipattant az ágyból és bebújt mellénk, reggel pedig meglepetten vette tudomásul, hogy se pók, se lyuk a falon... 

Szép álmokat Mindenkinek!     

Termeszet06

család álom

süti beállítások módosítása