Tulipánkert

2008\06\08

Altató

Nálunk örök kedvenc: 

Csendes álmot, jó éjt
Így néz Rád az ég.
Már szunnyadni kell,
Míg hajnal költ fel.
/:Álom szárnyán, ha szállsz,
Fenn az égben is jársz.:/

gyerek altató

2008\06\08

A híres gyümitorta

Itt van végre a képe. Tündérkével készítettük, azt hiszem ez a "ketteske" volt. (Benyomtunk vagy négyet a héten) . Sikerült megmenekíteni a legszebb eperszemeket Falánkapu szájától, így lett e - szerintem gyönyörű - végeredmény. Kb 20 perc alatt elkészült és néhány óra alatt elfogyott

Amúgy semmi extra, csak

  • gyümitortalap ("bóti", a hazainak sosem ilyen szép cakkos a széle, ill. a mai nyersanyagárak mellett nem igen éri meg bajlódni vele)
  • vaníliapuding
  • eperke (kb 20-30dkg)
  • tortazselé

Tipp: a színtelen tortazselét teával - jelen esetben Milford feketeribiszkéssel - színeztem, így nemcsak szebb, finomabb, de egészségesebb is

Jó étvágyat hozzá!

süti

2008\06\07

A búcsú

Eladtuk. Elvitték. Tündérke kiságyát, utazóágyát. Ezzel még távolabb került a kistestvérnek - egyre halványabb - gondolata. A Zuram hajthatatlan. A kis csutak elég a családba. Talán még meggondolja magát. Talán... Saját bevallása szerint is önző, nem kezdené újra azt a 3-4 évet, melynek eredményeként újra szabadon lehet mozogni a gyerkőccel vagy nélküle. Nem osztom az álláspontját. Majd az idő eldönti a dolgot, bármit is hozzon az élet. Addig is belenyugszom . És kiárusítom a babakocsit is..

család gyerek

2008\06\07

A hűvös, esős, szomorú idő ellenére a jókedvem törtelen .Így ebéd után különösen...

Már csak pár nap és csobbanunk egyet Bogácson. Tündérke tegnap reggel ezzel köszönt az óvónéninek: Megyünk a süjdőbe! (fürdőbe - az a fránya „f" még mindig kifog rajta) Előre láthatólag szép időnk lesz, nagyon várjuk ezt a két napot.

Az epres gyümitortát újra megsütöttük, és végre jutott nekem is belőle! Holnap képekkel illusztrálom!!!

2008\06\04

Már 88 éve...

1920. június 4.

A magyar küldöttség aláírja a trianoni békeszerződést

A magyar kormány nevében Benárd Ágoston népjóléti miniszter és Drasche-Lázár Alfréd követ 1920. június 4-én Versailles-ban, a Párizstól néhány kilométerre lévő Trianon kastélyban írta alá a 14 részből álló békeszerződést. Ennek első része a Népszövetség alapokmányát tartalmazta, a második rögzítette Magyarország új határait. Ennek értelmében a történeti Magyarország (Horvátország nélküli) 282 ezer négyzetkilométer területéből 93 ezer négyzetkilométer (33%) maradt magyar fennhatóság alatt. Az 1910. évi népszámláláskor 20.886.487 főnyi népességből 7,6 millió (36%) került az új államhatárok közé. Az elcsatolt területek lakosságából 3.241.895 (30%) magyar anyanyelvű és nemzetiségű volt, s mintegy fele összefüggő tömbben, közvetlenül az új államhatárok mentén élt.

A jóvátételi klauzula 1921. május 1-jétől kezdődően, 30 esztendőn át törlesztendő jóvátétel kötelezettségét mondta ki, de még nem állapította meg, mekkora összeget kell fizetnie Magyarországnak az általa okozott károkért pénzben, illetve egyéb szállítmányokban. A jóvátétel zálogául a szövetségesek jóvátételi bizottsága lekötötte a magyar állam minden vagyonát és bevételi forrását.

mult-kor.hu

TÖRTÉNELEM

2008\06\03

Dinnye

Ma megvettük az év első (fél)dinnyéjét! Meglepő módon finom és ízletes volt! Tökmag is csak úgy nyomatta befelé - végre került egy kis friss gyümi a gyomrába a szombati 3 szem cseresznye után...

A dinnye 90-95 százaléka víz, ám tévedés azt hinni, hogy semmiféle jótékony hatást nem fejt ki azon rövid idő alatt, amíg átfut a szervezeten. Fiatalít, méregtelenít és tisztít, átmossa a beleket, a veséket, segíti a méreganyagok távozását. Színes húsában sokféle karotin található, amely a szervezetben A-vitaminná alakul; ez nélkülözhetetlen a bőr szépségéhez, a látáshoz, az agy mûködéséhez. A dinnyében sok B6-vitamin, niacin, folsav, vas és mangán is található. Ezek az anyagok szükségesek a sejtlégzéshez, a növekedéshez, a haj szépségéhez, a vérképzéshez, az agy- és az idegsejtek mûködéséhez, valamint a szexuális vágyhoz. Éppen magas vitamintartalma miatt a gyümölcs kúraszerû fogyasztása egyenlő egy fiatalító kúrával. Egyes kutatások szerint a dinnye alkalmas a daganatos betegségek megelőzésére is!

Tíz deka görögdinnye 29 kalóriát tartalmaz, ennek alapján akár diétás eledel is lehetne, ám tíz dekánál lényegesen többet eszik meg belőle bárki egy ültő helyében!

A dinnye a természet ajándéka, forróságban kiváló folyadékpótló, amikor a szervezet amúgy is sok nedvességet veszít.

vitalmagazin.hu

 

 

egészség

2008\06\02

Szabad hétvége

Csudajól telt a hétvége. Gyönyörű idő volt! Péntek du. gulyásparti az oviban. Böngyörőt nem lehetett leimádkozni a légváras csúszdáról, még az utolsó percekben is csak mászott és csúszott csak mászott és csúszott stb. A könyökéről alaposan le is jött a plezúr, amit azóta is büszkén mutogat. Szombaton szalonnasütést rendeztünk (egy kiadós délelőtti takarítást, rendrakást követően), kint voltak a kis barátok is, senki nem unatkozott. Sütöttünk kis kuktámmal epres gyümölcstortát, ő persze nem eszi az epret. Én enném - csak nem jutott . A cseresznyét se volt hajlandó megkóstolni a kis piszok, mikor délelőtt kínáltam. Nagy boldogan szalad, mikor talált egy "kétlógósat": itt van Pannika jele! Aztán estére csak győzött a kíváncsiság. Látom, hogy dagad a fél pofija, mondja bekaptam egy szeresznyét... majd kiköpi a magot. Megevett még 2-őt, aztán köszöni, többet nem kér.(ezt szó szerint így mondta.) Kérdem: finom volt? A válasz heves fejrázással jött : nem. Hmmm. Vasárnap végre kicsi pihi. Egész hétvégén állt a medence, Tündérke csak aludni jött ki belőle, akkor is visítva, s még este 8-kor is hozzáfogott vetkőzni, hogy ő bizony megy a "füjdőkádba" - így hívja a medencét is.

Jó húzós hétfői nap a munkahelyen - milyen is lenne ugye, egy ilyen csodás hétvége után...

süti beállítások módosítása