Tulipánkert

2008\09\05

Sikerélmény

Kerüljön ide tegnapi napom csúcsteljesítménye. Kislányom közreműködésével megfogtam egy szöcskét!!!  Ő látta meg, aztán elmagyarázta, hogy kell becserkészni, én pedig rávetettem magam! És sikerült!! Szép hosszú csápú, barnás-zöldes közepes méretű szöcsi barátom eltöltött egy órácskát néhány haverjával (2 zöld és egy nagy csíkos fekete éjjeli zenész társaságában) a komfortos üvegben,majd Tündérrel szabadon engedtük őket.

gyerek szöcske

2008\09\05

Paradox

Más egyéb is történt a héten. Anyukám túlesett az első kemoterápiás kezelésen. Ez már egyáltalán nem szívderítő. Az első nagyon (NAGYON!!!) nehéz napok után ma már kicsit jobban van, de a gyengeség állandósulni látszik. Nem is szívesen írok ezekről a dolgokról, mert a gyomrom csak még inkább görcsbe rándul a sorokat olvasva, ahelyett, hogy kicsit könnyebb lenne. Fura ez. Valahogy a blogdizájn is azt sugallja, ide csak jó dolgok kerülhetnek! Csupa-csupa vidám, szép színes léggömb és vattacukor, szivárvány meg hepidéj....Hát nem. Az élet írja a forgatókönyvet. Én pedig a blogot az életről, az életünkről. Amelyre most épp árnyékot vet ez a csúnya kórság. Persze, reméljük a legjobbakat, és azért se adjuk fel. Drága Anyukám! Kitartás! Már csak 5... (De jó lenne már túlleni rajta!)

betegség

2008\09\05

Ovis szülinap

Lassan véget ér Tündér első középsős hete az oviban. Nagyon jól érezte magát, szerencsére eddig testileg-lelkileg jól viseli a közösséget. Még az orra sem folyik, reméljük ez az állapot tartósan így marad! Tegnap megtartották a szülinapját az óvodában is, beengedtek, hogy csináljak pár fotót. Aranyos kis ünnepséget rendeztek neki, tortával (ezt természetesen én vittem ), zenével, mondókával, kívánságokkal és pici ajándékkal. Végre megvolt Tündér boldogsága!!!

születésnap gyerek óvoda

2008\09\02

Kreatívkodtunk

Múlt héten csomagunk érkezett, benne törékeny holmival, teletömve továbbá kis habszivacs bigyóval. (Vajon mi a hivatalos neve? Törésvédelmi hungarocell?)

No, mi ezeket a kis habbizgentyűket felfűztük Tündérrel szép hosszú kígyóba. Egy részét kifestettük - jó kis meló  - és csináltunk belőle színes füzért:

Még maradt majdnem egy dobozzal, esetleges kevéske üres perceimben folytatjuk.

Hogy mi célt szolgált majd még nem tudom, valószínűleg a karácsonyi dekoráció részét képezi majd az erkélyen.

kreatív

2008\09\02

Ovikezdés

Megkezdődött az Óvoda!

Tündér tegnap nagyon jól érezte magát. Reggel se puszi, se pá, gyorsan berohant a csoportba és leült játszani . Az ebédből állítólag 3x repetázott (nokedli volt - nagy kedvenc ).

Elkészült az új ovis-zsák, amit rögtön használatba is vettünk. Pont olyan, amilyennek szerettem volna. Jó nagy, a mintáját a kisasszony választotta. Remélem ez már kitart a végéig

óvoda

süti beállítások módosítása