Tulipánkert

2008\10\11

Látogatás

Ma dolgozom, egész nap. Férjemuramparancsolóm pedig bemotororzott hozzám. Nyakig sárosan az erdőn keresztül. De leglább egy kicsit elszórakoztatott nagy magányomban. Tündérapu!

Hamarosan vége, ennek a  - hál' istennek - eseménytelen műszaknak. Tündérke már nagyon vár, s ha megkérdezi mit hoztam, most valóban meglepem egy furfangos kifestővel! Jajj, de fog örülni a drágám! Ma délután nagyot aludt, így este még több időt együtt tölthetünk. Még kb másfél óra, számolom a perceket...

munka

2008\10\11

Kacsatánc és levélfestés

A héten megkezdődtek a különfoglalkozások az óvodában. Tündérkét csak a táncra lehetett beíratni, mert május 31. után töltötte a 4-et. Nem is baj, a heti 2 ovistorna mellett épp elég ez az egy is. Az első alkalom nagyon tetszett neki! A kacstáncot tanulták, amit otthon nagy szégyenlősen be is mutatott. Várja már a következő alkalmat.

Azt hiszem rájöttem mitől volt a gyermekem fülig festékes egyik délután. A faliújságra kikerültek a legújabb alkotások: őszi leveleket festettek és nyomdáztak a prücskök. Mit ne mondjak, a képecskék nagyon szépek, de szegény anyukám másfél órát küzdött a temperával, mire kisubickolta Tündér ruhájából...

A héten más alkalom is volt a malackodásra. A múlt pénteki kirándulás a rossz idő miatt elmaradt, most szerdán mentek, szintén zuhogott... (amúgy ezen kívül minden nap verőfényes idő volt). Falatkának még tegnap este is szürkés-sáros trutyi jött az orrából, a körmét pedig lakkozni sem lehetett volna feketébbre . Jah, és a sáros, vizes cucca, úgy ahogy volt benyomva a zsákjába. Naná, hogy a hazamenős ruhák is nedvesek lettek. Legközelebb remélem bábszínházba mennek!!

óvoda

2008\10\11

A " barna bálna"

Tegnap este vacsi után még engedélyeztem egy kis rajzolást a kisasszonynak. Mire ő:

- Anya segíts, bajnát akarok rajzolni.

-Barnát? Milyen barnát? Barna növényt? Állatot?

-Hát bajna állatot.

-Mégis mit? Medvét?

-Nem, bajnát.

-Jó kezdd el, aztán majd segítek (lövésem nem volt mi lesz a dologból)

-Nem baj, hogy kék lesz a bajna?

-(lila köd).. nem...

Aztán hozzáfogott: nagy hosszúkás kék krumpli, szeme neki (csúnyán néz a bajna, anya), mikor az uszonynál tartott kezdett tisztulni a kép (a fejemben), hogy a kis csutak tulajdonképp mindvégig, azt magyarázta, hogy BÁLNÁT szeretne rajzolni... Jót röhögtem magamon, a képet a "barna bálnáról" pedig - némi magyarázattal ellátva - lefűztem a babakönyvébe, hogy 20 év múlva ő is hasonló jót derüljön rajta.

gyerekrajz

2008\10\11

Az új fürdőruci(k)

Kislányom új fürdőruhákat kapott a héten. Mivel a tavasszal vásárolt másik kettő teljességgel ronggyá vált a nyáron (ráadásul az egyik MINŐSÉGI DRÁGA darab volt - feleslegesen) és a jövő héten wellnessre készülünk Galyatetőn, muszáj voltam újra beruházni. Félredobtam elveimet, miszerint minek egy ekkora kislánynak egyberészes fürdőruha, hadd fogja a nap ugye... nos, mivel úgy tűnik egy fürdőruha nála úgysem tart ki fél évnél tovább, így őszre-télre megleptem egy csinos kis pántos egyberészessel, illetve egy sportos kétrészessel, ez utóbbi már komolyabb darab, sötétkék alsó világoskék felső, minimális díszítés. Ő rögtön mondta is, Anya, nem szejetem a feketét - aztán csak felvette és tetszett neki. Persze a másik még jobban, annyira, hogy az esti fürdésnél fel is kellett avatni minden ész érvem ellenére. Kipróbáltuk. Az első akadályt jól vette, nem fakult ki és nem nyúlt el 10 percnyi fürdőzés után, ez már bíztató! Irány Galyatető!!!

gyermek fürdőruha

süti beállítások módosítása