Már készülünk

Idén is lesz cipősdoboz akció a Hajnalcsillag Alapítvány és a Baptista Szeretetszolgálat közös szervezésében.

Az akció honlapja: http://www.ciposdoboz.hu/

Összefoglaló a cipősdoboz akció hátteréről:

A Baptista Szeretetszolgálat idén is meghirdeti karácsonyi cipősdoboz jótékonysági akcióját, a „10.000 gyermek karácsonyát" amelynek ötlete az „Operation Christmas Child" néven futó nemzetközi mozgalom alapján született. E mozgalom alapgondolata az volt, hogy gyermekek, vagy családok készítsenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok, ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy 6 millió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben is Magyarországon legalább 10.000 gyermek megajándékozása a cél!

cipősdoboz-akció

Karácsonyi szeretetrecept: Végy egy üres cipősdobozt, töltsd meg sok apró csodával, aminek gyerekként te is örülnél! Fűszerezd ízlés szerint csipetnyi együttérzéssel, tégy bele jó sok vidámságot, ötletet, kreativitást, s végül díszítsd fel szíved minden melegével! Ne felejtsd: nem az számit mit teszel a dobozba, hanem, hogy milyen szívvel!

Tavaly sikerült az utolsó pillanatig bíbelődni a csomaggal, de még épp időben ért be a gyűjtőhelyre. Idén (is) közösen készítjük Tündérkével a gyerekeknek, akiknek nincs se anyukájuk, se apukájuk...

Csatlakozz te is!!!! (Gyűjtőhelyek és részletek az akcióról a honlapon)