Tulipánkert

2008\12\21

Üdvözlet

karácsony idézet képeslap

karácsony üdvözlet képeslap

2008\12\21

Zajlik az élet

Néhány perce csörög a telcsi. Tündérapu... nagy baj van... Lesápadok ezerrel, szívdobogás rögtön a maximumon, mondd már... Becsípődött a dereka..., huhhh legalább nem Tündér törte össze magát...karácsonyfa-szállítmányozás közben sikerült így maradnia... most a padlón fekszik, mint egy darab fa ....mellette köhög még rendesen, ami most még jobban kínozza....ááááááá

2008\12\21

Ezt jól kisütöttük!

Tegnap elkészült az idei mézeskalács kollekció:

       

Már ma finom puhák, ennivalóak !

A mi hozzávalóink:

50dkg liszt
25dkg méz
12.5dkg rama
1ek kako
1 csomag mézes fűszerkeverék
20 dkg porcukor
1 egész tojás
4 tojás sárgája
2mk szódabikarbona
csipet só

A mézet, vajat langyosítva adom a többi hozzávalóhoz, így kicsit ragadós tésztát kapunk.Géppel dagasztom. Egy éjszakát alukál a hűtőben. Másnap jó vékonyra nyújtani, szaggatni. 180-200 fokon 5-6 perc alatt megsül. A cukormázat 2 tojásfehérjéből és 30 dkg cukorból készítettük. Hamar megszárad. Nem számoltam hány darab készült, kb 6-8 tepsivel 150-180 db.  Nyilván függ a forma méretétől. Meg persze attól mennyi tészta fogy el nyersen (mi Tündérrel legalább az egynegyedét magunkba tömtük)

Jó szórakozást és jó étvágyat hozzá!

sütemény mézeskalács

2008\12\21

Advent negyedik vasárnapja

Az aranyos

Aranyvasárnap Tündérapu hazaszállítmányozza a leendő karácsonyyfát (hogy fogjuk eldugni erre a pár napra), Tündér Mamával süt-főz, diót tör, jómagam pedig dolgozok, hogy aztán teljes négy napig a családnak szenteljem minden időm és porcikám!

Ma gyúlik a rózsaszínű gyertya, az öröm, remény jelképe. Vmelyik nap láttam egy virágüzletben adventi koszorút 3 rózsaszín és egy lila gyertyával...ciki...

gyertya advent

2008\12\19

Cél az olimpia!

A Fővárosi Közgyűlés ma egyhangúlag elfogadta az olimpiai törvény tervezetéről és a 2020-as budapesti nyári játékok lehetséges helyszíneiről szóló előterjesztéseket.

A törvénytervezet egyelőre nem az olimpia megrendezéséről szólna, hanem egy, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a főváros, a kormány, valamint a parlament által kijelölt tagokból álló pályázat-előkészítő bizottság létrehozásáról és egy cselekvési terv meghatározásáról. A tervezet célja az, hogy elősegítse Budapest felkészülését az olimpiai pályázatra.

nol.hu

Jaj, de messze még... Akár örülhetnénk is. De vajon miért pont 2020? Mint tudjuk 2012: London . Két cikluson belül nem fog visszatérni Európába az olimpia... Afrikában pl. még nem is rendeztek. Szegény kis országunk jó sokat költ majd a tervekre, hisz' az egész ország újjáépítését igényelné, aztán vagy megpályázzuk vagy nem. S ha mégis - személy szerint szeretném ugyan - ám nem hiszek a sikerében. De történjen csoda és rendezzünk olimpiát - reméljük nem marad el, mint az expo - , akkor is max nullszaldós költségvetéssel zárhat. Egy olimpia sosem nyereséges, sőt legtöbbje deficittel végződött. Talán annyit elérhetnénk, hogy végre megtanulná a világ Budapestet nem összekeverni Bukaresttel. Ja, és a majdan rengeteg újonnan épülő szálloda és megmiegymás is luxus hajléktalanszállóvá avanzsál?

olimpia

2008\12\17

Téli álom marad a fehér karácsony

Elképzelhető, hogy a negyven év múlva születő gyerekek nem látnak már havat, és nem tapasztalhatják majd meg, milyen is a fehér karácsony. Bár ez utóbbiról az idén születetteknek sem igen lesz fogalmuk.

Idén nem csak a gazdag karácsonyról kell lemondanunk, de a fehérről is: nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy nem esik a hó az ünnepek alatt, legfeljebb csak szállingózik néhol. Leginkább amolyan mélabús, ködös-felhős őszre számíthatunk.

Bár sokan emlékeznek nosztalgikusan a gyerekkori fehér karácsonyokra, tudnunk kell, hogy még mindig ez a ritkább (és egyre ritkább). A XX. században az volt a jellemző, hogy csupán minden harmadik év végén hullott a pelyhes, manapság viszont jó, ha tízből egy karácsony fehér. - Itt egyértelműen láthatjuk az általános felmelegedés hatását...

Az ünnepi havazásnak évről-évre kisebb az esélye: szakértők szerint a század második felében hó helyett már csupán eső hullik majd.

zoom.hu

időjárás

2008\12\17

Vegyeske

Tündérmóka lassan kilábal a mandulagyusziból, már csak az orrfolyásán kéne finomítani . Ehelyett Tündérapu-anyu krákog és szipog menetrendszerűen. Mama pedig végre megkapta az utolsó kemóját. Jipijéééé!!! Túl még nincs rajta, de végre kezdődhet a lábadozás!

Sikeresen és néhány kellemetlen élménnyel gazdagabban zártuk Tündérke táncvizsgáját. A szervezés kritikán aluli volt, sejtésünk, hogy az egész csupán a szülői buksza megfejéséről szól beigazolódott... Az alagsorban (kazánház?) való öltözéstől az órákig tartó tanácstalan várakozáson túl (mert a szponzorok bemutatása minden tízpercben fontosabb volt a kicsik mihamarabbi szerepeltetésésnél) végül nem is láttam fellépni a lányom. A munka elszólított. Ki hitte volna, hogy du. 3-tól este 1/2 7-ig nem kerül színpadra. Én nem... A drága belépőjegy is a kukában végezte, ugyanis a teljes műsorból nem láttam semmit, a gyerek kezét fogva az előtérben, hogy el ne tűnjön a több száz fellépő közt. Megcsömörlöttünk. Asszem, ebből ennyi elég volt...

Mindeközben persze változatlanul folyik az adventi készülődés. A héten hozzálátunk mézeskalácsot sütögetni, beszerezni ami még kell és ajándékokat csomizni is kéne lassan . A fenyőfánk pedig kis masnival a nyakában várakozik a faiskolában, hogy nem egészen egy hét múlva karácsonyi pompába öltözködjék . Már csak egy kis hóesés kéne! A fehér karácsony esélye a mai előrejelzések alapján 30-50% a mi régiónkban. Ebből még lehet valami...

gyerek tánc advent

süti beállítások módosítása