Cél az olimpia!

A Fővárosi Közgyűlés ma egyhangúlag elfogadta az olimpiai törvény tervezetéről és a 2020-as budapesti nyári játékok lehetséges helyszíneiről szóló előterjesztéseket.

A törvénytervezet egyelőre nem az olimpia megrendezéséről szólna, hanem egy, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a főváros, a kormány, valamint a parlament által kijelölt tagokból álló pályázat-előkészítő bizottság létrehozásáról és egy cselekvési terv meghatározásáról. A tervezet célja az, hogy elősegítse Budapest felkészülését az olimpiai pályázatra.

nol.hu

Jaj, de messze még... Akár örülhetnénk is. De vajon miért pont 2020? Mint tudjuk 2012: London . Két cikluson belül nem fog visszatérni Európába az olimpia... Afrikában pl. még nem is rendeztek. Szegény kis országunk jó sokat költ majd a tervekre, hisz' az egész ország újjáépítését igényelné, aztán vagy megpályázzuk vagy nem. S ha mégis - személy szerint szeretném ugyan - ám nem hiszek a sikerében. De történjen csoda és rendezzünk olimpiát - reméljük nem marad el, mint az expo - , akkor is max nullszaldós költségvetéssel zárhat. Egy olimpia sosem nyereséges, sőt legtöbbje deficittel végződött. Talán annyit elérhetnénk, hogy végre megtanulná a világ Budapestet nem összekeverni Bukaresttel. Ja, és a majdan rengeteg újonnan épülő szálloda és megmiegymás is luxus hajléktalanszállóvá avanzsál?